linnea Henriksson foto maja Karlström

den lilla turnén

Vi älskar att stödja och sprida bra initiativ, och "den lilla turnen" är ett av dem! Det är en turné där publiken bokar datum när Linnea Henriksson ska uppträda på deras scen. Det kan vara på en mindre scen, där det vanligtvis inte händer så många livespelningar, eller en klubb, eller så kan det vara på en etablerad scen. Det är upp till fansen!

Vi hoppas att Linnea kommer att uppträda på en scen här i Kalmarregionen, så se till att ansöka om din spelning!
Här är pressmeddelandet: (på svenska)

Linnea Henriksson åker ut på turné - där fansen kan bestämma var hon spelar!

Hela Sverige förtjänar grym live-musik! Linnea Henriksson är en enormt uppskattad liveartist med ett unikt sätt att beröra sin publik, oavsett vilken scen hon står på. Med över 15 års erfarenhet som turnerande musiker vill hon med "den lilla turnén" skapa fler givna stopp på den svenska turnékartan genom att bokstavligen välja nya vägar och locka nya människor, arrangörer som publik, till världens bästa ställe - scenen.

Idag (20/1) lanseras kampanjsidan linneahenriksson.se där alla som vill arrangera en konsert kan gå in och skicka en förfrågan om att boka Linnea till sin stad. Bokningen är öppen mellan 20/1-26/2 och vem som helst, oavsett erfarenhet som arrangör, kan bli en del av turnén som kommer genomföras april-juni. Kampanjsidan uppdateras löpande med bekräftade datum, så du kan själv gå in och följa hur turnén byggs upp. Detta är ett helt nytt sätt att boka en turné, där publiken själv får en chans att ta del av magin långt innan dörrarna normalt öppnas för dem. På kampanjsidan finns även information om hur man arrangerar en konsert, samt kontaktuppgifter för lokala band och artister att höra av sig till om de önskar vara förband.

Den 6 mars presenteras den färdiga turnéplanen och det blir möjligt att köpa biljett. Den 23 april är det turnépremiär nånstans i Sverige. Var, ja det återstår att se!

"Det gör mig så lycklig att tillsammans med dem som lyssnar på min musik få skapa en turné som ingen annan gjort. "den lilla turnén" är en Sverigeturné värdig sitt namn där det lilla mötet värdesätts högst och jag längtar verkligen efter att få skaka om både mina och andras idéer om hur en fullskalig popturné kan se ut. Det stora är mäktigt, absolut, men INGET är så storslaget som "det lilla". - Linnea Henriksson

 

"den lilla turnén" är en idé av Linnea Henriksson och genomförs tillsammans med bokningsbolaget United Stage och produktionsbolaget Yaay Productions, med stöd från Kulturrådet.

 

Foto:

den lilla turnen