VAD VI GÖR

Pablo Heimplatz, Unsplash

Om oss – Talentcoach

Vi ger artister, producenter, låtskrivare, entreprenörer och kreatörer inom musikbranschen verktygen för att bygga en hållbar karriär. Detta görs genom att ge branschstöd och utbildning i allt från förvaltning av upphovsrätt och entreprenörsfärdigheter till stöd för framträdanden och personlig utveckling.

Talentcoach startade 2011 och är ett regionalt och kommunalt finansierat program med Länsmusiken i Kalmar län och Regionförbundet i Kalmar Län som huvudfinansiärer. Talentcoach har under denna tid haft uppträdanden över hela världen och fått kontrakt både nationellt och internationellt.

Vi får också ekonomiskt stöd från kommunerna Hultsfred, Kalmar, Mönsterås, Mörbylånga, Oskarshamn och Västervik. Sedan starten har flera av våra akter signerats både nationellt och internationellt.

Talentcoach är värd för Live at Heart Southeast, en showcasefestival och ett branschevenemang på Sveriges sydöstra kust.

Talentcoach är ett program som identifierar, utvecklar och underlättar möjligheter för nya artister, producenter, låtskrivare, entreprenörer och kreatörer inom musikbranschen i Kalmarregionen.

Möt Talentcoach

Bosse Nikolausson

Bosse Nikolausson

Bos bakgrund är både som musiker och låtskrivare som släpper musik som varit på topp 10-listan i Sverige, fått (mycket) radio uppmärksamhet särskilt i Nordamerika och turnerar över hela världen i bandet Charizma. Charizma har funnits sedan början av 80-talet och är nu på paus! Han har också en bakgrund inom artistutveckling, starta upp festivaler och musikhus, satt upp spelningar och andra evenemang genom studieförbunden i Sverige och var under några år verksamhetschef för TBV:s musikavdelning i södra Sverige.

Bo har varit involverad i Talentcoach sedan programmets början och är nu verksamhetsledare. Han har också deltagit i låtskrivarprogrammet och kurserna i musikproduktion vid Linneaus universitet.

Thomas TK Karlsson

Thomas TK Karlsson

Thomas har varit involverad i musik i hela sitt yrkesliv. Han började spela i band där han sjöng, spelade gitarr och skrev låtar han ändrade fokus och började arbeta med skivbolag och PR på 00-talet. Samtidigt som han gjorde detta började han också arbeta som låtskrivare inom popområdet, och fick också kunskap inom musikpublicering, och under det senaste decenniet har han skrivit för en internationell marknad med topphits på flera marknader.

i Talentcoach Thomas fokuserar på artist- och musikalisk utveckling och projektkonsultation. Med en magisterexamen i marknadsföring och lång erfarenhet från att arbeta på båda sidor av musikbranschen, det vill säga artist och bolag, fungerar detta som en bra passform.

Sara Westerberg Talentcoach Fotograf Sara Jonasson

Sara Westerberg

Sara är en driven kvinna i sina bästa år som brinner för organisering, musik och evenemang. Förutom att driva sitt eget företag arbetar hon som verksamhetsassistent för Talentcoach och hon är även projektledare för musiknätverket Imagine och showcasefestivalen Live at Heart Southeast.

Saras resa i musikbranschen började 2011 när hon började studera Music & Event Management vid Linnéuniversitetet och hon har sedan dess arbetat med olika projekt inom musik-, sport- och evenemangsbranschen.

Sara sitter också i styrelsen för Småland Live.

Fotocred: Sara Jonasson
Mark Bounds

Mark Bounds

Marks bakgrund är inom skivbolag som A&R, som började på Sony UK på 90-talet, och arbetade med Roger Sanchez, The Crystal Method, Satoshi Tomiie och Puretone, innan han inrättade ett A&R-konsultföretag och konsultation till Sony Europe, Sony Japan, BMG Australia, The Voice UK och Jeepster Recordings, för att nämna några.

Mark är lika glad över att arbeta med elektroniska artister som han är med gitarrband och akustiska artister, för honom handlar det om prestationsutveckling och att hjälpa artister att maximera sin potential, oavsett område.

Några av våra vänner


Är du nästa kommande stjärna eller bara säga hej?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Talentcoach
© TALENTCOACH. All rights reserved
Webbplats av Design from Sweden.