VAD VI GÖR

Foto: Edwin Andrade Unsplash

Om oss – Talentcoach

VI TROR INTE PÅ TUR, WE BELIEVE IN TALENT

Vi ger artister, producenter, låtskrivare, entreprenörer och kreativa inom musikbranschen verktygen för att bygga en hållbar karriär inom musik. Det gör vi genom att erbjuda branschstöd och utbildning i allt från upphovsrättshantering och entreprenörskap till stöd vid framträdanden och personlig utveckling.

Under åren har Talentcoach haft artister som uppträtt över hela världen och blivit kontrakterade både nationellt och internationellt.

Talentcoach startade 2011 och är ett regionalt och kommunalt finansierat program, med huvudfinansiärer Länsmusiken i Kalmar län, och Region Kalmar län. Vi får också ekonomiskt stöd från kommunerna Emmaboda, Hultsfred, Kalmar, Mönsterås, Mörbylånga, Oskarshamn, Torsås, Vimmerby och Västervik. 

Talentcoach är värd för Baltic Sessions, en festival och ett branschevenemang från Sveriges sydöstra kust.

Talentcoach är ett program som identifierar, utvecklar och underlättar möjligheter för nya artister, producenter, låtskrivare, entreprenörer och kreatörer inom musikbranschen i Kalmarregionen.

Möt Talentcoach

Bosse Nikolausson

Bosse Nikolausson

Bos bakgrund är både som musiker och låtskrivare som släpper musik som varit på topp 10-listan i Sverige, fått (mycket) radio uppmärksamhet särskilt i Nordamerika och turnerar över hela världen i bandet Charizma. Charizma har funnits sedan början av 80-talet och är nu på paus! Han har också en bakgrund inom artistutveckling, starta upp festivaler och musikhus, satt upp spelningar och andra evenemang genom studieförbunden i Sverige och var under några år verksamhetschef för TBV:s musikavdelning i södra Sverige.

Bo har varit involverad i Talentcoach sedan programmets början och är nu verksamhetsledare. Han har också deltagit i låtskrivarprogrammet och kurserna i musikproduktion vid Linneaus universitet.

Thomas TK Karlsson

Thomas TK Karlsson

Thomas har varit involverad i musik i hela sitt yrkesliv. Han började spela i band där han sjöng, spelade gitarr och skrev låtar han ändrade fokus och började arbeta med skivbolag och PR på 00-talet. Samtidigt som han gjorde detta började han också arbeta som låtskrivare inom popområdet, och fick också kunskap inom musikpublicering, och under det senaste decenniet har han skrivit för en internationell marknad med topphits på flera marknader.

i Talentcoach Thomas fokuserar på artist- och musikalisk utveckling och projektkonsultation. Med en magisterexamen i marknadsföring och lång erfarenhet från att arbeta på båda sidor av musikbranschen, det vill säga artist och bolag, fungerar detta som en bra passform.

Sara Westerberg Talentcoach Fotograf Sara Jonasson

Sara Westerberg

Sara brinner för organisering, musik och evenemang och arbetar som verksamhetsassistent för Talentcoach. Hon är också projektledare för festivalen Baltic Sessions och sitter i styrelsen för Småland Live.

Saras resa i musikbranschen startade 2011 när hon började studera Music & Event Management vid Linnéuniversitetet och hon har sedan dess arbetat med olika projekt inom musik-, sport- och eventbranschen. 

Fotocred: Sara Jonasson
Mark Bounds

Mark Bounds

Marks bakgrund är inom skivbolag som A&R, som började på Sony UK på 90-talet, och arbetade med Roger Sanchez, The Crystal Method, Satoshi Tomiie och Puretone, innan han inrättade ett A&R-konsultföretag och konsultation till Sony Europe, Sony Japan, BMG Australia, The Voice UK och Jeepster Recordings, för att nämna några.

Mark är lika glad över att arbeta med elektroniska artister som han är med gitarrband och akustiska artister, för honom handlar det om prestationsutveckling och att hjälpa artister att maximera sin potential, oavsett område.

Några av våra vänner


Är du nästa kommande stjärna eller bara säga hej?