ARTISTS

AmenA

Amena

Foto: Privat

Amena är en 21-årig tjej som har flyttat till tre olika länder, men musiken var det enda hon kunde ta med sig. Musiken har hjälpt henne så mycket i hennes liv och det var det enda som kunde översätta hennes känslor och det är därför hon vill dela den med alla som ser på musik på samma sätt som hon gör.

Mollie Minott foto Elaine Lilje

Mollie Minott

Foto: Foto: Elaine Lilje

Mollie Minott är en svensk sångerska och wellness-entreprenör som skapar indie/pop-baserad musik med retro-undertoner. Hennes karriär startade vid 15 års ålder när hon sjöng megahiten "You´re Beautiful" tillsammans med James Blunt på nationell TV. Några år senare var hon tvåa på Avicii Arena i Sveriges största underhållningsprogram "Idol".

besväret foto Philip rosén

Besväret

Foto: Philip Rosén

Besväret är ett svenskt hårdrock/stonerrockband från den lilla kuststaden Oskarshamn. De bildades 2021 av några erfarna musiker och för samman poesi, cynism och rock'n roll. Sedan deras första spelning har de höjt ögonbrynen överallt och spelar nu in release efter release.

esplanaden foto press

Esplanaden

Foto: Press

Den svenska rocktrion Esplanaden kombinerar dystra texter om kärlek och besvikelse med energiska riff och slagkraftiga rytmer. Med många år som musiker i ryggsäcken har de lyckats förfina sitt "less is more" typ av sound och syns bäst på nära håll, live på scen.

ida gratte foto Margaux souchon

Ida Gratte

Foto: Margaux Souchon

Idas minnen och känslor förvandlas till låtar under sena kvällar i studion, och nu är hennes debutalbum "Visor inga ord" ute! Albumet släpptes på Idas nystartade skivbolag "Sisterhood Studio", och det har en musikvideofilm ute på Youtube där vi får följa Ida genom de 12 spåren på skärmen.

Norrgård fotopress

Norregård

Foto: Press

Norregård, eller Jakob Persson och David Nilsson som popduon egentligen heter, skapar tillsammans energisk och känslosam indiepop med teman om hur det är att växa upp i en småstad och olycklig kärlek. Deras uppväxt i Emmaboda har präglat deras sound och man kan höra tydliga kopplingar i deras musik till "Emmabodafestivalen". 

t & the rex fotopress

T & Rex

Foto: Press

T & the Rex skulle beskriva sin musik som "dröm-pop influerad sovrumspop", som kombinerar enkelheten i det senare med drömmande syntar. Albumet "Dream Less Dreamless", som hon gjorde helt själv vid 18 års ålder, har jämförts med namn som First Aid Kit, Lucy Dacus och Lana Del Rey.

starur foto tindra Englund

Starur

Foto: Tindra Englund

Saga Björling. Musiker, häxa, körledare, feminist och historieberättare. Vad skulle du vilja ha?

Dimpker Brothers

Dimpker Brothers

Foto: Teodor Mattsson

Bröderna Martin och Adam Dimpker från storstaden Hulta By i Småland ansluter sig till en tradition som har djupa rötter i amerikansk musik. Två bröder som sjunger tillsammans och skapar en magisk syntes.

adee foto Isabelle bringert

Adée

Foto: Isabell Bringert

Adée är en svensk artist med vad som verkar vara en aldrig sinande energi och hon har i åratal fortsatt att driva sig själv till nya höjder. Du har sett henne på festivaler som SXSW, Midem och som förband till Koffee och hennes musik har placerats på Netflix-serien Gentefied och nominerats på Scandinavian Soul Awards.

Effy Simon foto Astrid Lagerstedt

Effy Simon

Foto: Astrid Lagerstedt

Låtskrivaren Effy Simon blev förälskad i de varma akustiska tonerna när hon var 10 år gammal och fick sin första ukulele av sin mormor. I dag lever de själfulla ljuden vidare i hennes melodiska whisper pop, som erbjuder lättsamma och ofiltrerade texter med en glimt i ögat.

rave the reqviem foto eleonore bok

Rave The Reqviem

Foto: Eleonore Book

Rave the Reqviem är industriella metalpionjärer från Sverige. Deras moderna hybrid av metal och elektronisk musik - levererad med catchy refränger och majestätiska symfonier - har gett THE CHVRCH OF RTR en stadig ström av nya troende sedan dag ett.

namelle ep salt foto agnes strand

Namelle

Foto: Agnes Strand

Namelle från Sverige har med sin fräcka elektropop gjort hundratals spelningar och rest till flera länder för att skriva, spela in och uppträda. Hennes låtar fastnar i huvudet och hennes unika röst fångar lyssnarens uppmärksamhet.

evelyne foto Oscar gustafsson

Evelyne (e. Evelyne)

Foto: Oscar Gustafsson

Evelyne från Mönsterås är ett av Sveriges mest lovande rockband. Bandet bildades 2017 och under året släppte de sin tredje EP "Stora Ord På Strukna Lakan". Med sin rock på svenska blandat med självförtroende och hjärta tar bandet fart och ger allt på livescenen.

hilma foto matilda Erlandsson

Hilma (olika)

Foto: Matilda Erlandsson

Med rötterna i den småländska skogen och huvudet högt uppe bland molnen vill Hilma beröra sina lyssnare med texter och melodier som kommer direkt från hjärtat.

Lovisa Niklasson foto alice eklund

Lovisa Niklasson

Foto: Alice Eklund

Lovisa Niklasson är en singer/songwriter från södra Öland, numera bosatt i Stockholm, som gör svensk musik med fokus på text och känsla. I maj 2021 släppte hon sin debut-EP "Skyttegravar" där Ölands hårda, kala och vindpinade miljö speglar hennes musik och låtar fint.

vionavega allt mitt fel foto ebba sylvan

Vionavega (vionavega)

Foto: Alice Eklund

Vionavega är en artist som gör elektronisk pop med atmosfäriska ljudlandskap där svävande syntar vanligtvis tar plats. Vionavega var nyligen finalist i Sveriges Radios musiktävling "P4 Nästa" i Kalmarregionen med sin låt "All my fault".

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Talentcoach
© TALENTCOACH. All rights reserved
Webbplats av Design from Sweden.