åäö låter svenskt

Pressmeddelande för ÅÄÖ Sounds Swedish

AdéeBluephox, Felin och Pomona Drema är redo för den stora flykten!

- Vi ser verkligen fram emot att spela på The Great Escape! Vi älskar att spela live och det är en dröm som går i uppfyllelse att spela i Storbritannien. Vi har hört många bra saker om festivalen och det finns så många andra fantastiska artister i line-upen! Vi har inte spelat så mycket live de senaste åren, så det kommer att bli magiskt att få stå tillbaka på scenen på ett så stort evenemang", säger Sandra Bang, sångerska i Pomona Dream.

Svensk musik finns representerad på scenen ÅÄÖ... Sounds Swedish som äger rum fredagen den 13 maj. Här får festivalbesökarna möjlighet att uppleva en spännande mix av livekonserter och även träffa artisterna bakom musiken. Live på scenen kommer soul- och RnB-artisten Adée från Öland, den hyllade popdiamanten Bluephox från Södermalm, Göteborgsbaserade Pomona Dream som sprider värme med sitt funkadeliska popsound och den kritikerrosade indierockaktören Felin som tidigare varit med i Idol.

ÅÄÖ... Sounds Swedish är ett showcase-samarbete med fokus på svensk musik. Samarbetet startade 2019 med en scen på The Alternative Escape och har även spelats på SXSW och The Great Escape Online under pandemin. Bakom initiativet står Talentcoach, Sensus studieförbund, Westside Music Sweden och SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter). Vid årets evenemang i Brighton bjuder organisationerna även in till ett mingel på torsdagskvällen.

- Med detta gemensamma initiativ vill vi erbjuda svenska artister en spelplats utanför Sveriges gränser och samtidigt visa upp den talang som finns inom våra olika organisationer, säger Sara Westerberg på Talentcoach.

ÅÄÖÖ... Sounds Swedish arrangeras av:
Talentcoach ger artister, producenter, låtskrivare, entreprenörer och kreatörer inom musikbranschen verktyg för att bygga en hållbar karriär inom musikbranschen. Talentcoach är arrangör av Live at Heart Southeast, en showcasefestival och ett branschevenemang på Sveriges sydöstra kust.Westside Music Sverige är ett företag som arbetar med musikföretag och artister från Västra Götaland. Westside producerar också den internationella klubbfestivalen och musikkonferensen Viva Sounds första helgen i december i Göteborg.

Sensus stöder svenska band och artister på deras väg mot en musikkarriär. Tillsammans är studentföreningarna erkända som en viktig del av Sveriges framgång i den globala musikindustrin - genom att tillhandahålla repetitions- och inspelningsstudior, coachning och livekonserter.

SOM (Swedish Independent Music Producers) samlar mer än 300 oberoende skivbolag i Sverige och har anordnat Manifest-galan årligen sedan 2003. Föreningen anordnar också workshops och paneler med anknytning till oberoende verksamhet och musikindustrin.

Här kan du läsa pressmeddelandet på svenska.

åäö låter svenskt, Adée, The Great Escape